• HEM
  • KONTAKT
  • SAMARBETEN
  • HEM
  • KONTAKT
  • SAMARBETEN

Recept på rödbetsbiffar

Av Evelina 11 januari, 2018
11 januari, 2018
Recept på rödbetsbiffar

I år har jag bestämt mig för att få mer variation på våra middagar. När inspirationen tryter så blir det ofta att vi svänger ihop en linsgryta eller soppa, inget ont om grytor och soppor men det finns ju så mycket annat gott man kan äta.
När det kommer till vegetariska biffar så krävs det lite planering och tid. Det fina med de här rödbetsbiffarna är att de sköter sig själva i ugnen!

Rödbetsbiffar (ca 8 stycken)
ca 400 g Rödbetor
1/2 Medelstor gul lök
1 Ägg
2 – 3 msk Potatismjöl
ca 1/4 tsk Örtsalt
ca 1/4 tsk Grovmalen svartpeppar

Gör så här:
Skala och skölj rödbetorna. Riv dem på finaste delen av rivjärnet. Häll över de rivna rödbetorna i en sil, sätt silen över en bunke och pressa ut så mycket som möjligt av rödbetssaften (spara och använd i smoothie eller soppa). Riv sedan löken på grövsta sidan av rivjärnet och blanda samman med de rivna rödbetorna, ägg, potatismjöl (börja med 2 msk och blanda i 1 msk extra om smeten känns lös), salt och peppar. Låt smeten stå till sig i cirka 15 minuter.
Ta fram plåt och bakplåtspapper. Ringla olivolja över bakplåtspappret, forma biffar och lägg ut dem på bakplåtspappret. Ringla till sist lite olivolja över biffarna och grädda dem mitt i ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter på ena sidan och cirka 15 minuter på andra sidan, eller tills de känns färdiga.

Jag åt rödbetsbiffarna tillsammans med mathavre, majs, picklad rödlök, sallad och gräddfil med lite rivet citronskal. Sedan toppade jag med timjan, chili flakes och pressad citron. En suveränt god kombination tycker jag! Biffarna passar också superbra tillsammans med halloumi.

Har du något favoritrecept på vegetariska biffar och vad äter du helst till dem? Dela gärna med dig i en kommentar nedan ♡

rödbetsbiffar - karinevelina.se

RödbetaVegetariskt
11 Kommentarer
Evelina

Tidigare inlägg
Recept på dinkelscones
Nästa inlägg
VECKA 2

11 Kommentarer

Miriam 11 januari, 2018 - 16:11

Jag har en favorit med morot, halloumi och sesamfrö, men jag ska prova dina rödbetsbiffar också, jag har en period där jag äter mer vegetariskt så det är bra med ny inspiration ?

Logga in för att svara
Evelina 18 januari, 2018 - 11:53

Det lät ju riktigt gott! Tack för tips!
Matinspiration kan man liksom inte får för mycket av 😀
/Evelina

Logga in för att svara
Sandra Junhammar 11 januari, 2018 - 16:27

Ser väldigt gott ut! ♡ Mina favoriter innehåller bla. kikärtor, riven halloumi, morötter och zucchini. Äter mest veganskt nu, men det kanske går att ersätta halloumin med tofu kom jag på nu… (hmm, måste nog nästan testa det!)

Äter dem helst med ugnsrostade rotfrukter och någon god sås/dressing till, alternativt i grovt bröd som en klassisk hamburgare. Mums! ♡

Logga in för att svara
Evelina 18 januari, 2018 - 11:54

Tack Sandra! <3
Låter som en god kombo! Tack för tips 🙂 Spännande om det går att att använda tofu istället.
Åh, rotsaker i ugnen är ju grymt gott! Nu blev jag riktigt hungrig, haha!
/Evelina

Logga in för att svara
Ellen 11 januari, 2018 - 17:45

åh, gud va gott! ser så mycket fram emot att kunna ägna mig åt matlagning och receptletande efter de här himla tentorna är över. då ska jag gräva ner mig i ditt arkiv och sluka alla fina recept på vegomat. tack för att du delar med dig <3

Logga in för att svara
Evelina 18 januari, 2018 - 11:58

Tack Ellen <3
Åh, kan tänka mig.. Jag har också svårt att fokusera på matlagningen när det är mycket annat som tar tid och snurrar i huvudet. Då får det bara bli något som går supersnabbt!
Men så kul att höra! Hoppas du hittar något som faller dig i smaken 😀
/Evelina

Logga in för att svara
Petra 12 januari, 2018 - 10:48

Rödbetsbiffar är helt klart en av mina favoriter, men detta recept:
https://www.ica.se/recept/rodbetsbiffar-med-getostcreme-715839/
Kikärtorna gör de extra matiga, och chevrésås är det godaste som finns? Fast när jag gör min sås så låter jag chevre smälta i ugnen tillsammans med en pressad vitlöksklyfta, honung och peppar, för att sedan röra ned den i creme fraîche/yoghurt/gräddfil. Lite andra sorters rotsaker i ugn och spenat till så är det kanske det godaste man kan äta?

Logga in för att svara
Evelina 18 januari, 2018 - 12:00

Åh, så goda de ser ut!
Såsen låter ju gudomligt god, den måste jag prova 😀 Tack snälla för tips!!
/Evelina

Logga in för att svara
VECKA 2 14 januari, 2018 - 22:26

[…] gjorde en knallig smoothie av rödbetsjuicen som blev över efter att jag gjort rödbetsbiffarna (recept i föregående inlägg). Jag mixade ihop rödbetsjuicen med kokosmjölk, fryst banan, […]

Logga in för att svara
Finast i veckan; hur man bygger ett skafferi, grön mat och en lägenhet i Midsommarkransen - Volang - Volang 16 januari, 2018 - 15:06

[…] detta tema tänkte jag passa på att tipsa om detta goda recept på rödbetsbiffar som Evelina på Karin Evelina (före detta Evelinas ekologiska) tipsade om i förra vecka. Ska […]

Logga in för att svara
Rania {Northbound Journeys} 23 januari, 2018 - 22:07

Åh gott, älskar rödbetor! Gör mycket sötpotatisburgare/biffar men är sugen på att variera mig mer – ska definitivt testa dessa 😀 Tack!

Logga in för att svara

Lämna en kommentar Avbryt svar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Arkiv

Kategorier

2019 Karinevelina.se. All Rights Reserved.


Tillbaka till toppen