• HEM
  • KONTAKT
  • SAMARBETEN
  • HEM
  • KONTAKT
  • SAMARBETEN

Recept på dinkelscones

Av Evelina 7 januari, 2018
7 januari, 2018
dinkelscones - karinevelina.se

På helgmorgnarna brukar vi baka dinkelscones till frukosten. Det går så snabbt att röra ihop smeten och efter ungefär 10 minuter i ugnen så har man nygräddade, varma scones på köksbordet ♡ Jag brukar duka fram massa godsaker att toppa sconesen med som t ex bär, marmelad, ost, färskost och skivat äpple.

Dinkelscones (4 st)
4 ½ dl Siktat dinkelmjöl
2 tsk Bakpulver
1/4 tsk Havssalt
1/2 dl Olivolja (eller smakneutral rapsolja)
2 dl Havremjölk

Solroskärnor och pumpakärnor

Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Rör samman dinkelmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll sedan i olivolja, lite i taget, och fördela den jämnt med hjälp av fingertopparna.  Rör i mjölken.
Klicka sedan ut 4 stycken scones (med hjälp av en sked) på en plåt med bakplåtspapper. Blöt händerna med kallt vatten, platta till sconesen något och jämna till dem, strö på solroskärnor och pumpakärnor (kan uteslutas).
Grädda i cirka 10-12 minuter eller tills de känns färdiga.

dinkelscones - karinevelina.seFölj mig gärna på Instagram (@karinevelina.se), Facebook & Bloglovin’

DinkelHavreHavssaltOlivolja
12 Kommentarer
Evelina

Tidigare inlägg
Januaridagar
Nästa inlägg
Recept på rödbetsbiffar

12 Kommentarer

Sandra Junhammar 7 januari, 2018 - 09:24

Ååh de ser verkligen supergoda ut ♡ Måste definitivt testa dem nån dag framöver! Tummen upp för veganskt recept också.

Ha en skön söndag! Kram

Logga in för att svara
Evelina 9 januari, 2018 - 13:57

Tack Sandra <3
Enklare frukostbröd går knappt att hitta ;D
/Evelina

Logga in för att svara
Josefin: vara med naturen 7 januari, 2018 - 12:07

Enkelheten ??
Älskar att ha olika toppingar då kan man liksom äta förrätt varmrätt och efterrätt till frukost ?

Logga in för att svara
Evelina 9 januari, 2018 - 13:58

Ja, så himla skönt med ett enkelt och snabbakat bröd på morgnarna 🙂
Haha, så sant! Jag tycker att det blir så himla lyxigt när man har massa olika toppings att välja på. Men smör, ost och marmelad är ju en klassiker, så gott!
/Evelina

Logga in för att svara
Ellen 7 januari, 2018 - 15:22

åh! borde verkligen baka lite mer bröd själv. både så gott och roligt ju!

Logga in för att svara
Evelina 9 januari, 2018 - 14:00

Jamen det är det verkligen! Jag hade rutin på att baka ett yoghurtbröd med massa nötter och grejer varje vecka (!) förut, men har liksom kommit av mig.
De här sconesen är så himla lämpliga och knappt någon disk blir det heller 😀
/Evelina

Logga in för att svara
Anna 7 januari, 2018 - 16:10

Ser super ut. Ska definitivt prova eftersom jag vill dra ner på margarinanvändandet!

Logga in för att svara
Evelina 9 januari, 2018 - 14:01

Men så kul att höra 🙂
/Evelina

Logga in för att svara
Fröken Minimalist 8 januari, 2018 - 08:13

Men åh, älskar scones! Kul att variera recepten lite så detta får jag testa!

Logga in för att svara
Evelina 9 januari, 2018 - 14:03

Men så kul att höra! 😀 Ja, det här blir lite hälsosammare scones som dessutom är superenkla. De blir ju inte helt som vanliga scones med vetemjöl och smör men ändå väldigt goda tycker jag 🙂 Hoppas du också kommer att tycka om dem om du provar receptet!
/Evelina

Logga in för att svara
For the monday coffee. | Mokkasin 22 januari, 2018 - 06:01

[…] ett recept på Dinkelscones från Evelina tänkte tipsa om att jag återkommer under eftermiddagen med lite matsedel […]

Logga in för att svara
Recept på veganska morotsscones – Sandra Junhammar 6 april, 2018 - 09:34

[…] senaste favoritrecept, nämligen veganska morotsscones! Det ursprungliga receptet (som ni hittar här) kommer från en av mina personliga favvobloggar, nämligen Karin […]

Logga in för att svara

Lämna en kommentar Avbryt svar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Arkiv

Kategorier

2019 Karinevelina.se. All Rights Reserved.


Tillbaka till toppen