Ischoklad är gott, enkelt och snabblagat julgodis! Få ingredienser behövs och det enda som tar tid är att vänta på att de ska stelna i kylskåpet. Smaksättningarna går att variera i massor! Om du har tips på någon god smaksättning får du gärna dela med dig i en kommentar nedan ♡
Recept på ischoklad med kokosolja
1 rågad dl Kokosolja (smakfri om du inte vill ha någon kokossmak)
250 g Choklad 70%
1/4 tsk Äkta vaniljpulver
Flingsalt
Kanel
Chili flakes
Apelsinskal
Ca 20 st Småbrödsformar
Gör så här:
Smält kokosoljan i vattenbad. Hacka chokladen i bitar och rör ned i den smälta kokosoljan. Rör tills allt smält samman och häll sedan upp blandningen i en liten värmetålig kannan eller liknande (då går det enklast att fylla på formarna).
Toppa sedan med lite flingsalt och de olika smaksättningarna. Jag toppade några med flingsalt och apelsin, flingsalt och chili samt flingsalt och kanel. Sätt sedan in dem i kylskåpet tills de stelnat.
Förvara ischokladen i en burk med lock i kylskåpet, om du vill ha den framme en stund kan jag rekommendera att lägga en kylklamp under fatet.
Konsistensen på den här ischokladen blir hårdare än vanlig ischoklad men låter man dem ligga framme några minuter blir de mjukare i konsistensen.
Läs mer:
– Pepparkaksbollar med havregryn och dadlar
6 Kommentarer
Ser verkligen supergott ut! ♡
Jag älskar lakrits, så funderar på om det skulle funka att toppa med lakritspulver + flingsalt? Eller typ lakritspulver + citron/lime/apelsinskal? Inte så juligt kanske, men måste nog nästan prova ändå…
Tack! 🙂
Åh, lakrits och lime låter ju drömmigt gott! Bra tips 😀 Berätta gärna hur det blev om du provar!
/Evelina
Hej.
Jag gjorde egen ringblomsolja (det typiska receptet) på torkade blommor (köpta från hälsoaffär) och la i mandel och olivolja. Nu har den legat på fönsterbrädet i två veckor, men oljan är grön?? Jag fattar inte? Är det för att de torkade blommorna i stort sett var hela blommor och inte bara kronblad, eller finns det någon annan anledning? Någon stjälkbit som hamnade med? Eller är en grön olja ok att använda överhuvudtaget?
Hej!
Åh, jaha har den blivit grön. Det har jag aldrig varit med om tidigare. Jag har gjort ringblomsolja på kronbladen som fått orka till sig lite grann innan och då har oljan alltid blivit gul.
Så jag vågar faktiskt inte svara på vad som hänt med din olja eller om den kan användas :/ Hoppas du hittar svar på annat håll!
/Evelina
Hej Evelina.
Jag tänkte göra 12 st små burkar med ditt
recept på läppbalsam med vanilj
choklad och honung.(Julklapp till mina kollegor.)
Hur mkt bivax måste jag köpa, tror
du?5g*12st?Jag tänker en sån där liten
burk som du hade på bilden på
din gamla blogg.Och visst håller det endast i 1 mån?
Ha en fin jul!
Kramar Anna.
Hej! Här hittar du bivax på påse i olika storlekar/mängd 🙂 https://www.organicmakers.se/shop/hem/ravaror/vaxer-fetter-smoer/bivax-gult/
Önskar dig en fin jul!
Kram
/Evelina