• HEM
  • KONTAKT
  • SAMARBETEN
  • HEM
  • KONTAKT
  • SAMARBETEN

Ischoklad på kokosolja och mörk choklad

Av Evelina 8 december, 2017
8 december, 2017
ischoklad på kokosolja - karinevelina.se

Ischoklad är gott, enkelt och snabblagat julgodis! Få ingredienser behövs och det enda som tar tid är att vänta på att de ska stelna i kylskåpet. Smaksättningarna går att variera i massor! Om du har tips på någon god smaksättning får du gärna dela med dig i en kommentar nedan ♡

Recept på ischoklad med kokosolja
1 rågad dl Kokosolja (smakfri om du inte vill ha någon kokossmak)
250 g Choklad 70%
1/4 tsk Äkta vaniljpulver

Flingsalt
Kanel
Chili flakes
Apelsinskal

Ca 20 st Småbrödsformar

Gör så här:
Smält kokosoljan i vattenbad. Hacka chokladen i bitar och rör ned i den smälta kokosoljan. Rör tills allt smält samman och häll sedan upp blandningen i en liten värmetålig kannan eller liknande (då går det enklast att fylla på formarna).
Toppa sedan med lite flingsalt och de olika smaksättningarna. Jag toppade några med flingsalt och apelsin, flingsalt och chili samt flingsalt och kanel. Sätt sedan in dem i kylskåpet tills de stelnat.

Förvara ischokladen i en burk med lock i kylskåpet, om du vill ha den framme en stund kan jag rekommendera att lägga en kylklamp under fatet.

Konsistensen på den här ischokladen blir hårdare än vanlig ischoklad men låter man dem ligga framme några minuter blir de mjukare i konsistensen.

ischoklad på kokosolja och mörk choklad - karinevelina.seLäs mer:

– Pepparkaksbollar med havregryn och dadlar

ChokladJulKokosolja
6 Kommentarer
Evelina

Tidigare inlägg
Varm brysselkålssallad med halloumi & saffransmajonnäs
Nästa inlägg
Recept på hemmagjorda hudvårdsprodukter till hemma-spat

6 Kommentarer

sandrajunhammar.se 9 december, 2017 - 09:02

Ser verkligen supergott ut! ♡

Jag älskar lakrits, så funderar på om det skulle funka att toppa med lakritspulver + flingsalt? Eller typ lakritspulver + citron/lime/apelsinskal? Inte så juligt kanske, men måste nog nästan prova ändå…

Logga in för att svara
Evelina 11 december, 2017 - 20:56

Tack! 🙂
Åh, lakrits och lime låter ju drömmigt gott! Bra tips 😀 Berätta gärna hur det blev om du provar!
/Evelina

Logga in för att svara
Jenni 10 december, 2017 - 20:57

Hej.
Jag gjorde egen ringblomsolja (det typiska receptet) på torkade blommor (köpta från hälsoaffär) och la i mandel och olivolja. Nu har den legat på fönsterbrädet i två veckor, men oljan är grön?? Jag fattar inte? Är det för att de torkade blommorna i stort sett var hela blommor och inte bara kronblad, eller finns det någon annan anledning? Någon stjälkbit som hamnade med? Eller är en grön olja ok att använda överhuvudtaget?

Logga in för att svara
Evelina 11 december, 2017 - 20:54

Hej!
Åh, jaha har den blivit grön. Det har jag aldrig varit med om tidigare. Jag har gjort ringblomsolja på kronbladen som fått orka till sig lite grann innan och då har oljan alltid blivit gul.
Så jag vågar faktiskt inte svara på vad som hänt med din olja eller om den kan användas :/ Hoppas du hittar svar på annat håll!
/Evelina

Logga in för att svara
Anna 11 december, 2017 - 08:47

Hej Evelina.
Jag tänkte göra 12 st små burkar med ditt
recept på läppbalsam med vanilj
choklad och honung.(Julklapp till mina kollegor.)
Hur mkt bivax måste jag köpa, tror
du?5g*12st?Jag tänker en sån där liten
burk som du hade på bilden på
din gamla blogg.Och visst håller det endast i 1 mån?
Ha en fin jul!
Kramar Anna.

Logga in för att svara
Evelina 11 december, 2017 - 20:52

Hej! Här hittar du bivax på påse i olika storlekar/mängd 🙂 https://www.organicmakers.se/shop/hem/ravaror/vaxer-fetter-smoer/bivax-gult/
Önskar dig en fin jul!
Kram
/Evelina

Logga in för att svara

Lämna en kommentar Avbryt svar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Arkiv

Kategorier

2019 Karinevelina.se. All Rights Reserved.


Tillbaka till toppen