Här kommer ett recept på en ljuvligt god varm choklad som innehåller en gnutta chili. Den här varma chokladen är vegansk och sötad med lönnsirap istället för socker.
Jag har använt vanlig havredryck och även lite av Oatlys ikaffe för att få en extra krämig och skummig choklad. Men det går såklart bra med annan växtbaserad mjölk också.
Nu när det börjar blir kallare och även mörkare allt tidigare om dagarna så känns det viktigt att införa goda, värmande drycker tycker jag ♡
Har ni någon värmande favoritdryck så här års?
Varm choklad på havredryck (2-3 koppar)
2 dl Oatly ikaffe
4 dl Havredryck
3 msk Kakaopulver
2 msk Lönnsirap
1/4 tsk Äkta vaniljpulver
1 nypa Chiliflakes
Gör så här:
Värm upp havredrycken i en kastrull. Vispa ned resterande ingredienser. Ta kastrullen från plattan och mixa chokladen hastigt med stavmixer. Blanda i mer kakao eller lönnsirap efter smak.
Följ mig gärna på Instagram (@karinevelina.se), Facebook & Bloglovin’
6 Kommentarer
Åh! *hjärtögon* Det här ska jag prova idag. Är genomförkyld och tycker synd om mig själv. <3 Tack för recept!
Hihi, tack <3
Åh, nej så trist :/ Hoppas du mår bättre nu iaf! Långdragna förkylningar är så jobbiga. Då är det viktigt att vila och dricka många koppar te eller varm choklad 🙂
Kram
/Evelina
Vilka helt fantastiska bilder! Och receptet låter ju urgott det med, ska helt klart få förgylla någon mörk kväll här i vinter.
Men tack! <3
Så härligt!
Kram
/Evelina
Så gott med varm choklad! Jag är också väldigt förtjust i varm nyponsoppa som man gör själv. Ruggiga höstmorgnar gör jag gärna nyponsoppa till frukost för att ”tina upp”.
Åh, ja varm nyponsoppa är ju så underbart gott! Extra gott till frukosten 🙂 Det var ett tag sedan jag gjorde nyponsoppa nu så det måste jag göra snart känner jag <3
Kram
/Evelina