• HEM
  • KONTAKT
  • SAMARBETEN
  • HEM
  • KONTAKT
  • SAMARBETEN

Äppelpaj (enkelt recept)

Av Evelina 1 oktober, 2017
1 oktober, 2017
äppelpaj - karinevelina.se

I helgen bakade jag en riktigt enkel och god äppelpaj. Tänk att det kan vara så galet gott! Mina föräldrar bjöd på lunch och jag och Fredrik tog med efterrätten, en äppelsmulpaj och havreglass.
Vad bakar ni annars helst på hösten, har ni något favoritbakverk?

äppelsmulpaj - karinevelina.se

Äppelsmulpaj
ca 4-5 st äpplen
1 msk råsocker
ca 0,5 tsk kanel

100 gram kallt smör
2 msk råsocker
1,5 dl siktat dinkelmjöl
1,5 dl havregryn
1 nypa flingsalt
1 krm äkta vaniljpulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Kärna ur äpplena och skiva dem. Lägg dem i en smord pajform. Pudra över sockret och kanelen.
Knåda hastigt ihop tärnat smör, råsocker, havregryn, havssalt, vanilj och dinkelmjöl i en bunke.
Bred ut i ett jämnt lager över äpplena i formen.
Grädda pajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg, cirka 20-30 minuter.

Jag strödde på lite extra kanel när jag tagit pajen ur ugnen, det är ju så gott!

Läs mer:

– En höstlista

– Havrepannkakor med stekta äpplen

– Glutenfri ugnspannkaka med äpple

ÄppleDinkelHavrePaj
12 Kommentarer
Evelina

Tidigare inlägg
Recept på ansiktsmask med aktivt kol, havre & honung
Nästa inlägg
Den perfekta hösttröjan

12 Kommentarer

Anna 1 oktober, 2017 - 13:56

Äppelpaj är en av mina favoriter på hösten! Det är enkelt att göra och så gott!

Logga in för att svara
Evelina 2 oktober, 2017 - 14:34

Håller med 🙂 Gud så gott det är!
Nu har jag en massa lingon i frysen också så till helgen kanske det blir till att baka en mjuk pepparkaka. Eller så blir det en till äppelpaj.. ;D
Kram
/Evelina

Logga in för att svara
Emma T 1 oktober, 2017 - 16:42

Ser gott ut!
Vårt äppleträd var sjukt och togs ner för två år sedan, grannarna runt omkring brukar ha så mycket äpplen över så det räcker och blir över även till oss, men i år har det nästan inte blivit några äpplen alls, träden är så gott som tomma.
Annars gillar jag att bara kärna ur äpplen och ställa in i ugnen riktigt länge.

Tänkte fråga om glassen;
Min dotter är allergisk mot nästan allt,( https://emmassamling.wordpress.com/2017/09/30/we-decor-life-till-bords-den-trista-sanningen/ ) dock inte havre. Undrar om du har några glasstips utöver oatly? Har du testat göra glass själv på havre någon gång? Lyckat?

Logga in för att svara
Evelina 2 oktober, 2017 - 14:57

Tack! 🙂
Nej, så trist! Det blev likadant hemma hos mina föräldrar i år. Inga äpplen och inga plommon, jättetråkigt.
Jag köpte svenska äpplen på affären men tyvärr är det ju sällsynt att hitta de som både är svenska och eko.
Gud så gott det lät att ugnsbaka äpplen! Det måste jag göra någon dag 🙂

Åh, stackars <3 Så jobbigt!
Glassen jag serverade till var Oatly´s vaniljglass. Jag har aldrig testat att göra egen havreglass men det skulle man ju gjort!
Jag googlade på "vegan oat ice cream" och då dyker det faktiskt upp några recept. Ett recept tror jag enbart innehöll vatten, havre, socker, vanilj och havssalt.
Kram
/Evelina

Logga in för att svara
Christina 1 oktober, 2017 - 17:05

Det måste jag testa! Ser jättegott ut! Gör du glassen själv eller vart kan jag köpa den?

Logga in för att svara
Evelina 2 oktober, 2017 - 14:58

Tack! Så kul! 😀
Glassen köpte jag på affären, Oatly´s vanlijglass!
Kram
/Evelina

Logga in för att svara
Rania {Rowan Tree} 1 oktober, 2017 - 18:38

Åh äppelpaj, alltid så gott men extra så på hösten när man kan plocka sina egna äpplen! 😀

Logga in för att svara
Evelina 2 oktober, 2017 - 15:00

Ja, så himla mumsigt är det 😀
Kram
/Evelina

Logga in för att svara
Vara med naturen: josefin 2 oktober, 2017 - 08:12

Ååå mums!! Det enkla är det bästa, älskar sådana här recept utan för många ingredienser och speciella kosttillskott ???

Logga in för att svara
Evelina 2 oktober, 2017 - 15:02

Ja, en äppelsmulpaj är ju verkligen enkel. Få ingredienser men ändå så mycket god smak <3
Kram
/Evelina

Logga in för att svara
Kristina Lund 2 oktober, 2017 - 10:33

Vad fint! Jag tycker smulpaj är ett annat ord för höst 🙂 Jag älskar ju också päron och plommon, i de här två recept är de super goda (recept är tyvärr bara på tjeckiska men google translate kan hjälpa dig)
https://www.devceuplotny.cz/Foodblog/Recepty/Kolace/Trnkovy-kolac-do-babiho-leta
https://www.devceuplotny.cz/Foodblog/Recepty/Kolace/Hruskovy-kolac-s-nbsp;kardamomem

Ha det fint,
Kristina

Logga in för att svara
Evelina 2 oktober, 2017 - 15:07

Åh, vilka vackra pajer! De ser ju väldigt goda ut.
Jag har nog varken bakat eller ätit paj med päron eller plommon. Det måste jag testa! Tack för tipset <3
Jag ska kika om det går att översätta med google translate!
Kram
/Evelina

Logga in för att svara

Lämna en kommentar Avbryt svar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Arkiv

Kategorier

2019 Karinevelina.se. All Rights Reserved.


Tillbaka till toppen