Frukost är det bästa målet på dagen tycker jag. På helgerna tycker jag om att duka fram massa gott och sitta och äta frukost länge. Dessa frukostmuffins är riktigt mättande, saftiga och goda. Se receptet här nedan och längst ned länkar jag till några andra favoritrecept ♥
Glutenfria frukostmuffins (8 st)
2 1/2 deciliter Mixade havregryn
1/2 deciliter Bovetemjöl
1 tsk Bakpulver
1/4 tsk Vanilj
1 tsk Grovmalen kardemumma (kan uteslutas)
1 nypa Salt
3 msk Jordnötssmör
2 Ägg
1 Stor banan
2 msk Valfri mjölk
3 msk Flytande honung
Gör så här:
Blanda samman de torra ingredienserna i en skål. Mosa samman banan och jordnötssmör i en separat skål. Blanda i ägg, mjölk och honung. Rör sedan ned i skålen med de torra ingredienserna.
Pensla 8 st muffinsformar med smält kokosolja och häll i muffinssmeten med hjälp av en sked.
Grädda sedan på 175 grader i cirka 15-20 minuter eller tills de känns färdiga. Låt muffinsen svalna av innan du avlägsnar formarna.
Ät dina frukostmuffins toppade med färskost eller kokosgrädde, bär och lite honung.
Läs mer:
– Juice med äpple mynta & spenat
Evelinas Ekologiska finns också här: Instagram (@evelinasekologiska), Bloglovin, Facebook & Pinterest
3 Kommentarer
Mums! Jag älskar också långa helgfrukostar, nästan det bästa med helgen 🙂
Ha en fin lördag!
Eller hur! Jag gjord en smoothie på havreyoghurt, banan, mango, jordgubbar och blåbär i helgen som jag drömde om denna stressiga måndagsmorgon, haha. Helgfrukost är underbart 🙂
Ha en fin måndag!
/Evelina
Så kul! 🙂
Det är så gott med muffins som inte blir så söta och som man kan toppa med massa godsaker. Perfekt till frukost eller mellanmål!
/Evelina