Chokladbollar till kaffet är ju så galet gott! Jag tycker att de här chokladbollarna med dadlar och kokosolja blir precis lika goda som vanliga chokladbollar. Det jag gillar lite extra med dessa är att de blir lagom söta och så ger raw kakao en extra god chokladsmak ♥ Se receptet här nedan!
Chokladbollar med dadlar (ca 15 st)
10 Färska dadlar (urkärnade)
2 1/2 msk Kallt kaffe
3 msk Rå/Raw kakaopulver
1 nypa Havssalt eller himalayasalt
1 krm Äkta vaniljpulver
1/2 dl Smält kokosolja
3 dl Havregryn
1 1/2 dl Naturella cashewnötter
Gör så här:
Mixa samman ingredienserna i en matberedare till en jämn smet. Sätt in smeten i kylskåpet en kort stund så att den får stelna till sig (då går det enklare att rulla chokladbollarna).
Forma sedan bollar av smeten och rulla i kokos eller hackade nötter (jag rullade mina i rostade, hackade hasselnötter). Sätt in chokladbollarna i kylskåpet i ca 20 minuter innan servering.
Läs mer:
– Dadelbollar doppade i choklad
1 Kommentar
Ja, det går absolut att ta lite kokos istället för cashewnötter 🙂
/Evelina