• HEM
  • KONTAKT
  • SAMARBETEN
  • HEM
  • KONTAKT
  • SAMARBETEN

Chokladbollar med dadlar

Av Evelina 30 mars, 2017
30 mars, 2017

Chokladbollar till kaffet är ju så galet gott! Jag tycker att de här chokladbollarna med dadlar och kokosolja blir precis lika goda som vanliga chokladbollar. Det jag gillar lite extra med dessa är att de blir lagom söta och så ger raw kakao en extra god chokladsmak ♥ Se receptet här nedan!

Chokladbollar med dadlar - Evelinas Ekologiska

Chokladbollar med dadlar (ca 15 st)
10 Färska dadlar (urkärnade)
2 1/2 msk Kallt kaffe
3 msk Rå/Raw kakaopulver
1 nypa Havssalt eller himalayasalt
1 krm Äkta vaniljpulver
1/2 dl Smält kokosolja
3 dl Havregryn
1 1/2 dl Naturella cashewnötter

Gör så här:
Mixa samman ingredienserna i en matberedare till en jämn smet. Sätt in smeten i kylskåpet en kort stund så att den får stelna till sig (då går det enklare att rulla chokladbollarna).
Forma sedan bollar av smeten och rulla i kokos eller hackade nötter (jag rullade mina i rostade, hackade hasselnötter). Sätt in chokladbollarna i kylskåpet i ca 20 minuter innan servering.

Läs mer:

– Mandeltryfflar

– Dadelbollar doppade i choklad

– Chokladpudding med chiafrön

– Cashewbollar med kardemumma

ChokladDadlarGlutenfrittHavreHavssaltVegan
1 Kommentar
Evelina

Tidigare inlägg
HELGEN – Skogspromenad, Citronfjärilar & En mangokärna
Nästa inlägg
EKOLOGISKA SNEAKERS

1 Kommentar

Evelina - Evelinas Ekologiska 2 april, 2017 - 22:53

Ja, det går absolut att ta lite kokos istället för cashewnötter 🙂
/Evelina

Logga in för att svara

Lämna en kommentar Avbryt svar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Arkiv

Kategorier

2019 Karinevelina.se. All Rights Reserved.


Tillbaka till toppen