Idag köpte vi finfina grönsaker som odlats strax utanför stan. Precis när vi kom dit fylldes vagnen på med nyskördad grönkål och broccoli. Det plockade vi självklart ned i kassarna tillsammans med ett stort vitkålshuvud, potatis och gurka.
Vi hade inte någon plan på vad vi skulle äta till middag innan men när vi kom hem så kokade vi potatisen, stekte gul lök tillsammans med broccolin, grönkålen och stora vita bönor. Gurkan delade vi på hälften och så åt vi varsin halva medan vi väntade på maten ♥
Jag tycker om enkel mat och med fina råvaror går det lätt att svänga ihop en smakrik middag. Och när den största delen av middagen består av närodlade grönsaker smakar det liksom extra bra. Tjärnvik gård och deras fina grönsaksvagn i mitt hjärta!
Vitkålshuvudet ska vi laga till i morgon. Tipsa mig gärna i en kommentar nedan om ni har tips på någon god maträtt eller sallad med vitkål ♥
2 Kommentarer
Vegetariska biffar och stuvad vitkål!
Åh, tack för tips, det ska jag skriva upp! 😀 Det är ju så gott att tillaga vitkål.
Det blev till slut att jag hackade upp hela vitkålshuvudet och hällde över i en långpanna tillsammans med olivolja och lite örtsalt. När kålen blivit lätt gyllenbrun serverades den tillsammans med en grönsakspytt med bönor. Gott!
/Evelina