Nu när hösten sakta smyger sig på så börjar det också bli dags för lite mer höstiga recept här i bloggen! Äpple och kanel är ju så underbart gott tillsammans och jag kan inte få nog av den här glutenfria ugnspannkakan.
Glutenfri Ugnspannkaka med Äpple & Kanel
3 st Ägg
2 1/2 deciliter valfri Mjölk (1 Cup)
1 nypa Salt
1 deciliter Havremjöl (0,4 Cup)
1/2 deciliter Majsmjöl (0.2 Cup)
1/2 tsk Fiberhusk
1/2 tsk Kanel
1 Äpple
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader (392 °F). Rör ihop de torra ingredienserna och vispa samman med ägg och mjölk.
Smörj en ugnsform rikligt med smör och häll sedan i smeten (tips! lägg en bit smör i formen och sätt in formen i ugnen tills smöret smält). Skiva äpplet och fördela jämnt ovanpå pannkakan. Grädda ugnspannkakan i cirka ca 25 minuter och låt den gärna ”stå till sig” i cirka 5-10 minuter innan den serveras. Pudra sedan på lite kanel, ringla över honung och servera ugnspannkakan tillsammans med bär och grädde eller en matig sallad.
4 Kommentarer
Vad gott det ser ut! Vad vackert du lagt upp äppelskivorna. Fröjd för ögat. 🙂
Så kul att höra! Tack! Det blev riktigt gott 😀
Hihi, ja det gäller att fixa lite extra så att det ska bli fint på bild också.
Trevlig helg!
/Evelina
Åh, va härligt och vackert. Skall absolut testas.
Mvh Christian
http://www.naturesbeauty.se
Så kul att höra! Tack 🙂
Hoppas du gillar den lika mycket som jag 😀
Ha en fin dag!
/Evelina